Smartphone specificaties

Comfortabel gamen begint bij een vloeiende weergave. Bepaalde specificaties bepalen of de game wel of niet goed draait op je smartphone. Een goede ververssnelheid, genoeg werkgeheugen en een snelle processor zijn hierbij belangrijk. Daarnaast wil jij ongestoord kunnen gamen, dus zoek je een toestel met een lange batterijduur.

Ververssnelheid

De ververssnelheid wordt uitgedrukt in Gigahertz (GHz) en geeft aan hoeveel keer per seconde het display ververst. Hoe hoger de ververssnelheid, hoe vloeiender de bewegingen op het scherm zijn. Gamen op je smartphone is prettig bij een ververssnelheid van minimaal 2,5 GHz.

Processor

De snelheid van je smartphone is erg belangrijk, zeker wanneer het om gamen gaat. De processor (CPU) is eigenlijk het brein van je smartphone. De CPU stuurt je smartphone aan en zorgt ervoor dat deze goed functioneert. Hoe meer kernen beschikbaar zijn, hoe zwaarder de processen kunnen worden. Veelvoorkomende processorkernen, zijn: dual core (2 kernen), quad core (4 kernen), hexa core (6 kernen) of octa core (8 kernen). In het geval van gamen heb je een hexa core (6 kernen) of een octa core (8 kernen) processor nodig.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen staat ook wel bekend als RAM (Random Access Memory). Het werkgeheugen is eigenlijk het kortetermijngeheugen van je smartphone. Hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller je kunt schakelen tussen verschillende apps. Dat betekent ook dat je zwaardere games kunt draaien op je smartphone. Een werkgeheugen van 4GB of hoger is dan wel een vereiste voor een vlotte werking van de game.

Accucapaciteit

De accucapaciteit van een smartphone wordt aangeduid met mAh. Het is de hoeveelheid stroom die de accu levert in milliampère per uur. De accucapaciteit is een indicatie voor de batterijduur, maar de precieze duur hangt af van de mate van gebruik. Je wil natuurlijk niet dat je batterij snel leeg is tijdens het gamen. Als richtlijn kun je aanhouden dat een accu met een capaciteit van 3.000 mAh een volledige dag meegaat.

Geschikte smartphones voor games

Per specificatie een geschikte smartphone zoeken, is misschien lastig. Daarom hebben wij een drietal goede smartphones op een rij gezet, waar jij jouw games moeiteloos op kunt spelen. De toestellen kun je los kopen, of je kunt er een telefoonabonnement bij kiezen. De keuze is aan jou!