Warframe

Dit is de game aan wie Destiny 2 veel spelers heeft verloren. Je speelt een space ninja die met coole moves door de wereld kan bewegen. Je schiet en hakt je een weg door wonderlijke science fiction werelden. Het spel kan een beetje moeizaam zijn om in te komen, maar het wordt beter en beter wanneer je jouw tanden er in weet te zetten. De game kent solo missies, maar ook opdrachten die je samen met andere spelers kunt uitvoeren. Er is ook een multiplayer genaamd Conclave voor mensen die hun skills willen testen op andere spelers. Het spel wordt constant uitgebreid door ontwikkelaar Digital Extremes.

De game is beschikbaar op: pc, PS4, Xbox One en Switch

Hearthstone

Is een digitaal kaartspel waarin de verhalen van World of Warcraft worden voortgezet. De game zelf is turn based en wordt 1 tegen 1 gespeeld. Iedere speler heeft een dek van 30 kaarten en een gekozen held met zijn of haar speciale kracht. Je wint wanneer je de held van de andere speler verslaat. Het spel kan tussen verschillende platformen onderling worden gespeeld, dus iemand op de pc kan het spelen tegen iemand op een iPhone. Liefhebbers van echte kaartspellen zoals Magic: The Gathering zouden Hearthstone zeker moeten proberen.

De game is beschikbaar op: pc via Battle.net, Mac, IOS en Android apparaten

Fortnite

De game begon ooit als een tower defense base building game, maar werd pas echt populair toen de Battle Royale modus werd toegevoegd. Het concept is overzichtelijk. Je dropt 100 spelers via een parachute op een eiland en laat ze elkaar afschieten, tot er nog maar eentje over is. Klinkt zeer gewelddadig, maar het cartoon uiterlijk maakt dat de game een PEGI rating van 12 jaar en ouder heeft. Fortnite speel je vanuit het derde persoon perspectief, wat zoveel betekent dat je het mannetje of vrouwtje in de game altijd ziet bewegen. Je kunt Battle Royale spelen in solo, duo of squad modus. Je hoeft dus niet perse alleen te spelen, maar je kunt ook samen met een vriend, of als team spelen.

De game is beschikbaar op: pc, PS4, Xbox One, Switch, IOS en Android apparaten.

Dota 2

Deze game valt onder het genre multiplayer online battle arena of te wel een MOBA. Het is een vervolg op een door de community gebouwde mod. Dota 2 wordt gespeeld in twee teams van ieder vijf leden die een basis moeten verdedigen met hun 'hero' personage, terwijl ze ook aanvallen uitvoeren op de basis van de tegenpartij. Een match wordt gewonnen wanneer een van de teams een gebouw van de tegenstanders verwoest, genaamd een 'Ancient'. In het totaal zijn er 113 heroes beschikbaar in het spel. De game is exclusief verkrijgbaar via Steam.

De game is beschikbaar op: pc via Steam, OSX en Linux.

Pokémon Go

De perfecte game voor mensen die graag dingen verzamelen en zoeken en daarnaast wat lichaamsbeweging kunnen gebruiken met de feestdagen in het vooruitzicht, of wellicht juist na de feestdagen om de fondue en oliebollen eraf te lopen. De game is een augmented reality spel waarin je, via de camera op je telefoon, op zoek gaat naar Pokémon. De Pokémon worden getoond op het scherm van je mobiel alsof ze daadwerkelijk in de wereld rondlopen. Het vangen van de kleurrijke monster doe je door middel van het gooien van een bal. Je vindt bepaalde Pokémon op specifieke plekken. Denk aan bossen, water of bewoonde gebieden. Je zult dus flink aan de wandel moeten om zoveel mogelijk Pokémon te kunnen verzamelen.

De game is beschikbaar op: IOS en Android apparaten.

Heroes of the Storm

Net als Dota 2 is Heroes of the Storm een MOBA. Het grote verschil is dat de helden in deze game vrijwel allemaal afkomstig zijn uit andere Blizzard games. Zo kun je o.a. Deckard, Malthael en Auriel kiezen uit de Diablo games of Tychus, Raynor en Kerrigan uit Starcraft. Verder zijn er helden uit Warcraft en Overwatch te vinden. In het totaal zijn er 80 helden om uit te kiezen. Net als in Dota 2 draait de game om 5 tegen 5 matches. Er zijn 15 maps met allemaal hun eigen uitdagingen en punten waarop je de match kunt winnen met jouw team. De game is exclusief verkrijgbaar via Blizzard's BattleNet.

De game is beschikbaar op: pc via Battle.net

Gwent

Voor wie niet bekend is met The Witcher 3: Wild Hunt, Gwent is het kaartspel dat je in die game kunt spelen tegen mensen in de wereld. De ontwikkelaars hebben het kaartspel verder ontwikkeld om het als standalone spel op de markt te brengen, als concurrent van Hearthstone. Gwent een turn based kaartspel en ieder deck behoort toe aan een fractie. Iedere fractie heeft leiders en die hebben weer hun eigen krachten. De winnaar is vaak de persoon die met de beste kaarten overblijft.

De game is beschikbaar op: pc. PS4 en Xbox One.

Path of Exile

Nu blijkt dat we nog wel een paar jaar op een nieuwe Diablo game moeten wachten is het misschien een goed plan om Path of Exile eens te installeren. Deze actie role playing game doet in veel denken aan Blizzard's klassieker. De grap is dat Path of Exile veel dingen beter doet dan Diablo. Dit maakt de game leuk om te spelen en vooral ook om naar terug te keren om verder te spelen. Je hoeft de game trouwens niet alleen te spelen. Je kunt de avonturen ook met je vrienden beleven.

De game is beschikbaar op: pc

Fallout Shelter

Met het drama genaamd Fallout 76 nog vers in het geheugen is het moeilijk een andere Fallout game aan te raden. Fallout Shelter is echter een hele andere game en een stuk betere game. In Fallout Shelter ben jij verantwoordelijk voor je eigen bunker en haar inwoners. Stap voor stap bouw je verder aan jouw bunker om de inwoners te voorzien van alles wat zij nodig hebben om in leven te blijven. Jij moet zaken zoals stroom, eten en wapens verdelen zodat iedereen genoeg heeft. De game lijkt niet op de grimmige Fallout games maar is veel vriendelijker voor het oog.

De game is verschenen voor: pc, PS4, Xbox One, Switch, IOS en Android apparaten.

Quake Champions

Deze game mengt de klassieke arena shooter gameplay met die van de hero shooter zoals Overwatch. De game is voor hedendaagse begrippen extreem snel. De arena's kennen nauwe gangen, verticale open gedeeltes en verschillende power ups en portals. De helden hebben allemaal hun eigen special powers die je in kunt zetten op momenten dat het te heet wordt onder je voeten, of wanneer je de kans hebt om toe te slaan. Quake Champions is sinds dit jaar free to play en is de moeite waard om uit te proberen voor de liefhebbers van snelle shooters.

De game is verschenen voor: pc