Gebruikers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Stadia, de gloednieuwe game-streamingdienst van Google. Deze dienst geeft gebruikers de mogelijkheid games op de hoogste kwaliteit te kunnen streamen zonder dat ze daarvoor een speciale spelcomputer nodig hebben. Games kunnen gestreamd worden via je pc, tv (Chromecast), smartphone of tablet en het enige dat je nodig hebt is een snelle stabiele internetverbinding.

De minimale systeemeisen voor het goed kunnen streamen is een stabiele 10 Mbps. Het is op die snelheid mogelijk om games te spelen op 720p, 60 fps en stereogeluid. Voor Full HD-gameplay zal je minimaal 20 Mbps moeten halen, je krijgt daar dan ook 5.1 surround sound en HDR bij. Wil je 4K gameplay, dan moet je internetverbinding minimaal de 35 Mbps aantikken.

Er zijn verschillende manieren waarop je kan testen of je internetverbinding goed genoeg is voor Stadia. De beste manier is om gebruik te maken van Google’s eigen snelheidstest speciaal voor Stadia. Dat kan je hier doen. Als je een second opinion wilt, kan je ook gebruik maken van de snelheidstest van Netflix. Wil je liever een dedicated test? Dan kan je altijd nog gaan voor Ookla’s Speedtest.

Google Stadia kan hier worden aangeschaft.

Is jouw internetsnelheid goed genoeg voor Google Stadia?
Ja, net aan
Ja, ruimschoots
Nee
Niet getest, geen interesse
Create Online Surveys