De arrestaties volgen na een tweejarig onderzoek door agenten in 14 verschillende landen, waarvan 12 Europese naast de Verenigde Staten en Australië. Er zijn nu invallen gedaan in Roemenië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Ierland en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er nog arrestaties verricht in Finland, Griekendland, Zweden, Hongarije en Australië. Bij de invallen zijn 120.000 gestolen creditcardnummers gevonden en 5.000 gekloonde kaarten, maakte de Spaanse politie dinsdag bekend.

De leden van de bende hebben echte creditcardnummers gebruikt om nepkaarten te maken. Daarmee hebben zij geld genomen en goederen gekocht op andermans kosten. Op die manier zouden de criminelen volgens de Spaanse politie ruim 20 miljoen hebben buitgemaakt.

Winkelmedewerkers

De bende heeft volgens de politie geld aan winkelmedewerkers betaald voor het doorgeven van creditcardnummers aan de fraudeurs.

In Spanje zijn 76 mensen aangehouden en zes kloonlaboratoria ontmanteld. Verder zijn er bendeleden opgepakt in onder meer Frankrijk (30 man), Roemenië (16), Duitsland (16), Ierland (12) en de Verenigde Staten (8). Volgens de politie zijn de verdachten ook betrokken bij gewelddadige overvallen, seksuele uitbuiting, witwassen en afpersing.