De hack van het hele datacenter is door uitbater InMotion bevestigd aan zijn klanten, meldt The Hacker News. Duizenden sites zijn voorzien van de boodschap 'Server HackeD by [email protected]'. De hacker heeft het index.php-bestand in veel bestandsmappen overschreven en website-afbeeldingen verwijderd.

Ineens plat

De hacker stelt tegenover The Hacker News dat hij de controle in handen had van 700.000 sites na het hacken van het datacenter. Hij wou eigenlijk alle sites bekladden (defacen), maar toen hij bezig was met de 200.000e gingen de systemen ineens plat. InMotion stelt dat een deel van de getroffen sites succesvol is hersteld. Onder de getroffen Nederlandse sites bevindt zich Reclameblog.com.

De hacker, met de naam [email protected], uit Bangladesh was in januari dit jaar verantwoordelijk voor het bekladden van de site van Google Bangladesh. Naar verluidt opereert hij niet in groepsverband, zoals hackergroeperingen LulzSec of Anonymous. Verder zou hij alleen private exploits en zero-day lekken gebruiken om bij zijn doelwitten binnen te komen..