Mitchell Frost voerde als student aan de University of Akron tussen augustus 2006 en maart 2007 meerdere Denial of Service-aanvallen uit, schrijft SecurityWeek.com. Hij had het onder meer voorzien op de sites van conservatieve corryfeën als tv-presentator Bill O’Reilly, Rudy Giuliani en Ann Coulter.

Schadevergoeding

De rechter veroordeelde de 23-jarige Frost vrijdag tot een cellstraf van 30 maanden en 3 jaar voorwaardelijk. Ook is hij veroordeeld tot een schadevergoeding van 40 duizend dollar aan Bill O’Reilly.com, 10 duizend dollar aan zijn universiteit en 200 dollar aan een slachtofferfonds.

Frost gebruikte de computersystemen van de universiteit om een zombie-botnet op te zetten. Hij gebruikte machines voor de verspreiding van malware en het achterhalen van allerlei gegevens, waaronder gebruikersnamen, wachtwoord en en creditcardnummers.

Netwerk

De oud-student heeft ook een DDoS-aanval op het universiteitsnetwerk in maart 2007 bekend. Daardoor kregen medewerkers en studenten meer dan acht uur lang geen toegang tot het netwerk. De herstelwerkzaamheden kosten de universiteit zo'n 10 duizend dollar.