Het totale schadebedrag is tot nu toe 70.000 euro, maar de politie verwacht dat het bedrag verder zal oplopen naarmate het onderzoek vordert. De drie verdachte Naaldwijkers zijn twee mannen van 19 en 22 jaar en een vrouw van 17 jaar. De drie verleidden hun slachtoffers om op bepaalde links te klikken in het niet nader genoemde chatprogramma en vervolgens de beveiligingscodes die ze gebruikten voor internetbankieren op te geven.

Nadat het trio de bankgegevens had verkregen, werden hoge geldbedragen via internetbankieren van de rekeningen van de slachtoffers overgeboekt naar verschillende rekeningen en van daaruit doorgeluisd naar de rekening van een van de verdachten, zegt de politie in een verklaring. Van die rekening is het geld vervolgens opgenomen. Tot nu toe zijn er negen slachtoffers bekend.

Interne onderzoeken banken

De slachtoffers zagen later dat er buiten hun weten om grote geldbedragen verdwenen waren van de eigen rekening en namen contact op met hun bank. Ook werd aangifte gedaan. De banken zijn een intern onderzoek gestart naar de wijze waarop de fraude is gepleegd. Ook zij deden aangifte.

De politie Haaglanden heeft in het onderzoek samengewerkt met de Electronic Crimes Task Force van het Korps Landelijke Politiediensten.