Het systeem is donderdag gepresenteerd in Amsterdam en zal naar verwachting in de eerste helft van 2010 beschikbaar zijn.

De vorige versie van het drm-systeem heet Adobe Flash Media Rights Management Server. Deze techniek was alleen te gebruiken in het Air-platform van Adobe. Met Flash Acces 2.0 kan de toegang tot streaming mediacontent gecontroleerd worden.

Met de techniek probeert Adobe een einde te maken aan de mogelijkheid om content onbeperkt te kopiëren. "We kunnen gedownloade content beschermen. Je kan de file op je harde schijf zetten in plaats van het alleen te streamen. Maar het aantal keren dat de file te kopiëren is, kan worden beperkt", zegt Mark Randall, hoofd strategie voor dynamische media van Adobe tegen InfoWorld.

Films verhuren

Flash Media Rights Management Server werd gebruikt om content als tv-programma's en films te beveiligen. Het nieuwe drm-systeem kan ook gebruikt worden om professionele, gevoelige content in bedrijven te beschermen. "Je kunt nu de video binnen het bedrijf beschermen", aldus Randall.

Ook kunnen bijvoorbeeld productiemaatschappijen uit Hollywood de technologie gebruiken om films te verhuren. Warner Brothers heeft gezegd gebruik te gaan maken van de technologie. De content kan gebonden worden aan een bepaald apparaat of een domein.

Output-protectie

Ook is er 'output-protectie' ingebouwd waarmee Adobe wil voorkomen dat er opnames worden gemaakt via een analoge of digitale output. Of het programma ook protectie biedt tegen screencapturing maakte Adobe niet bekend.