Amazon-medewerkers in Roemenië en India bekijken beelden van de Amazon Cloud Cam-beveiligingscamera’s. Dit doen zij om de kunstmatige intelligentie te helpen leren onderscheid te maken tussen ongenode gasten en huisdieren. De medewerkers bekeken gemiddeld 150 video-opnames per dag van tussen de 20 en 30 seconden lang.

Amazon zegt dat het alleen gaat om medewerkers die testbeelden opsturen of Cloud Cam-eigenaren die beelden opsturen voor troubleshooting. "We nemen privacy serieus en geven Cloud Cam-klanten de controle over hun videoclips," laat een Amazon woordvoerder weten aan Bloomberg "alleen klanten kunnen hun clips bekijken, tenzij de beelden worden ingediend voor het oplossen van problemen".

Toch zeggen verschillende medewerkers, die anoniem wensen te blijven, dat er ook video’s de revue passeren die zonder medeweten van gebruikers worden bekeken. Amazon doet er wel alles aan om de werkruimte waar de beelden worden bekeken zeer goed te beveiligen, gebruikers mogen hun mobiele telefoon daar niet gebruiken bijvoorbeeld, maar het is toch voorgekomen dat beelden worden gedeeld met non-teamleden.

Het is niet de eerste keer dat Amazon-medewerkers videobeelden bekijken. Eerder werd het al duidelijk dat beelden van de slimme deurbel, Ring, werden bekeken door medewerkers.