52 procent van de Android-gebruikers heeft geen lockscreen-beveiliging op zijn telefoon. Als mensen met Android dan toch hun scherm op slot zetten, gebeurt dit het meest met een patroon. Van de ondervraagden gebruikt 26 procent deze lockscreen-methode. Het gebruik van de klassieke pincode staat in het onderzoek op 15 procent.

Bursztein meldt op zijn blog er wel bij dat een patroon en een pincode niet volledig veilig zijn. Vooral die laatste manier is niet heel veilig omdat een persoon met kwaaie bedoelingen maar tienduizend combinaties hoeft te proberen. Hij adviseert dan ook om je pincode of patroon regelmatig te veranderen.

Gezichtsherkenning amper gebruikt

Andere lockscreen-methodes zoals gezichtsherkenning en een wachtwoord wordt volgens het onderzoek opvallend weinig gebruikt. Opvallend hierin is vooral gezichtsherkenning waar vooral Samsung hoog van op gaf. Of de vingerafdrukcensor van de Samsung Galaxy S5 wel populair wordt is uiteraard afwachten.

Bursztein deed zijn onderzoek onder 1.500 Amerikaanse Android-gebruikers die zich hier vrijwillig voor hadden aangemeld en daar voor werden beloond.

Grafiek met uitkomsten Google-onderzoek lockscreen-gebruik op Android.