De populaire chatapplicatie WhatsApp voegt eindelijk het uitschakelen van de veelvuldig gehate 'Laatst gezien'-optie toe. Waar gebruikers van iOS al enkele jaren deze status kunnen verbergen, zodat contacten niet kunnen zien wanneer en of je online bent geweest, moest de Android-gebruiker om onduidelijke redenen lang wachten op de functionaliteit.

Maar de WhatsApp-update voor Android heeft meer privacyinstellingen. Gebruikers kunnen voortaan aangeven wie er toestemming krijgen om je profielfoto en status te bekijken. De opties zijn iedereen, niemand of je enkel je eigen contacten. Een andere nieuwe optie is de widget voor het thuisscherm waar ongelezen berichten verzameld worden. Dit is mogelijk voor Android 3.0 en hoger.

Betalen voor een ander

Opvallend is ook de 'pay for a friend'-service, waarmee je de jaarlijkse kosten van 79 cent ook voor een vriend of vriendin kunt betalen. Tot slot zijn er ook enkele cosmetische aanpassingen gedaan bij de Messenger die recent door Facebook werd opgeslokt. Een overname die inmiddels door privacyorganisaties op scherp is gezet.