Op de site verscheen zondagavond een bericht aan het Syrische volk gericht tegen het regime van dictator Basdhar Al-Assad. De Anonymous-hacker roept in de booddschap ook het Syrische leger op om in opstand te komen. Vorige week zijn tientallen mensen in Syrië om het leven gekomen nadat het regime met geweld een einde maakte aan demonstraties. Er werd met scherp op burgers geschoten. Inmiddels is de site van het ministerie uit de lucht.

Het Anonymous-lid 'Poppy' zou verantwoordelijk zijn voor de hack, zo blijkt uit een bericht in de broncode van de site, schrijft The Next Web. 'Poppy' stelt ook toegang tot de mailservers van de Syrische defensie te hebben gehad. Hij uit in de broncode lof voor de Syrische burgers die de moed hadden de afgelopen maanden protestmails naar het ministerie te sturen. De demonstraties in Syrië zijn al maanden gaande en kwamen op gang na de betogingen tegen andere autoritaire regimes in het Midden-Oosten eind januari.

Massale hack Amerikaanse politie

Anonymous kwam afgelopen weekend nog in het nieuws vanwege het hacken van 70 sites van Amerikaanse politiekorpsen. Daarbij zou de groep voor 10 GB aan data hebben gestolen. Volgens Anonymous zal de ontvreemde politie-informatie politiemensen in heel Amerika "in verlegenheid brengen". De groep publiceerde zaterdag een klein deel van de buit, waaronder e-mails van agenten, creditcardnummers en andere gevoelige gegevens.

De hack werd gedaan uit wraak voor de recente arrestaties van sympathisanten van de groep. In totaal zijn de afgelopen weken 21 mensen voor betrokkenheid bij Anonymous opgepakt in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Intussen werkt Anonymous ook aan een nieuwe DDoS-tool, die servers op een anonieme wijze moet platleggen.