Dit bevestigt Ján Vrabec, Security Technology Analyst van ESET. Hoe het project precies gaat lopen is nog onduidelijk. "Het project gaat binnen afzienbare tijd van start", aldus Vrabec.

Het aanbieden van korting aan softwarepiraten is controversieel. Vrabec zegt in het hofdkantoor van ESET in Bratislava dat het onmogelijk is om softwarepiraterij helemaal tegen te gaan. "AV-bedrijven nemen stappen om softwarepiraterij tegen te gaan. Maar hackers vinden altijd wel weer een manier."

Geen aankondiging

Als de test van start gaat komt daar geen officiële aankondiging van. Waarschijnlijk krijgen alleen de softwarepiraten bericht van de proef. Op verdere vragen wilde ESET op dit moment niet ingaan.

Een standaardpakket voor Windows-thuisgebruikers kost 36,90 euro per jaar. Een verlenging van de licentie kost 25,10 euro.

ESET is een Slowaaks beveiligingsbedrijf dat in Nederland vooral bekend is als ontwikkelaar van het programma NOD32. Binnen 8 jaar groeide het bedrijf uit van tot een volwassen multinational. Op dit moment heeft ESET naar eigen zeggen wereldwijd 140 miljoen gebruikers.