In opdracht van het Duitse c't magazine onderzocht AV-test.org de kwaliteit van Anti-virusprogramma's op het gebied van malware. AV-test onderzocht goed de programma's in staat zijn om malware te herkennen en hoe lang het duurt voordat er een nieuwe update voor malware wordt geïnstalleerd.

Concurrentie weggelaten

Eerder deze week liet Security.nl al weten dat virusbestrijder Sophos het niet zo nauw nam met de resultaten van de test. Op de weblog van het bedrijf werd een lijst met concurrerende software geplaatst. Sophos zette zichzelf bovenaan. In werkelijkheid stonden er nog drie namen boven Sophos, maar deze had het bedrijf gemakshalve weggelaten.

Ook Panda heeft gerommeld

Opmerkelijk is echter dat ook Panda creatief met de resultaten van de test is omgesprongen. Het bedrijf kwam als winnaar uit de bus op het gebied van het herkennen van malware, maar scoorde beduidend minder goed op het gebied van update-snelheid.

Hoewel Panda de uitslag in tact had gelaten, rommelde het bedrijf met de onderlinge cijfers om het resultaat gunstiger te laten lijken. Security.nl hoopt later vandaag het echte rapport van AV-test te kunnen publiceren.