Eind december merkten enkele gebruikers op dat ze een door Microsoft geblokkeerde lading spam binnenkregen van Frontbridge – het beveiligingsbedrijf dat sinds juni 2005 eigendom is van Microsoft. Het ging hier om geblokkeerde non-delivery reports (ndr's), verklaart Microsoft tegenover CRN.com.

Een van de servers voor Microsofts gehoste Exchange-dienst, Microsoft Hosted Exchange Services, stond tijdelijk op de zwarte lijst van drie verschillende antispamdiensten.

Volgens Microsoft toont het voorval juist aan dat de Exhange-dienst werkt. "Ndr-berichten worden, in tegenstelling tot reguliere mail, verzonden van afzonderlijke servers", aldus Jay Vernon, die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de dienst. "We doen doen dit om te voorkomen dat reguliere servers op een zwarte lijst belanden als bedrijven worden getroffen door een spoofing-aanval."

De bedrijven die met geblokkeerde spam werden geconfronteerd, werden waarschijnlijk gespooft, stelt Vernon. "Het incident ging in ieder geval niet ten koste van de kwaliteit van de dienst." Bron: Techworld