De lijst die AOL afgelopen weekeinde online zette, bestond uit zo'n 19 miljoen zoekopdrachten die de afgelopen drie maanden waren verricht. Uit privcayoverwegingen waren de gebruikers genummerd.

Maar dat blijkt geen garantie te zijn voor de bescherming van de privacy. Twee journalisten van de Amerikaanse krant The New York Times hebben AOL-gebruiker 4417749 achterhaald.

Gebruiker 4417749 heeft de afgelopen drie maanden honderden zoekopdrachten uitgevoerd variërend van 'numb fingers' tot '60 single men' en 'dog that urinates on everything'.

De journalisten kwamen achter de achternaam van de gebruiker en het gebied waar hij/zij zou wonen. Het blijkt Thelma Arnold te zijn, een 62-jarige weduwe uit Lilburn. Ze bevestigt dat zij nummer 4417749 is. "Dat zijn mijn zoekopdrachten", zegt ze geschrokken als de journalisten een rijtje met zoekwoorden opsommen.

AOL heeft de documenten met zoekopdrachten al afgelopen weekeinde van het web verwijderd. Volgens AOL-woordvoerder Andrew Weinstein was publicatie van de gegevens een fout. "We bieden onze excuses aan, speciaal aan deze vrouw. Maar er is niet veel dat we kunnen doen."