Apple heeft er niet bij gezegd wanneer iOS wordt geüpdatet. Volgens Cnet belooft de fabrikant een oplossing voor het beveiligingsprobleem in de volgende versie van de besturingssoftware, maar zegt het er niet bij wanneer dat dan is. Ook geeft het bedrijf geen voorlopige oplossing voor het probleem.

Filmpje laat exploit zien

Dat probleem zit hem in het uitvoeren van een aantal handelingen die toegang tot bepaalde data op de iPhone geeft zonder dat de gebruiker een toegangscode moet invoeren. Daardoor heeft de beveiliging weinig zin. De exploit is gisteren bekend geworden en wordt uitgelegd in een filmpje op YouTube. Door de op zich gecompliceerde handelingen krijgt een kwaadwillende toegang tot mails en contactinformatie en kan ermee worden gebeld.

Apple heeft juist een update van zijn besturingssysteem de wereld ingestuurd, iOS 6.1.1, dat bij gebruikers van de iPhone 4S een verbindingsprobleem moest oplossen. Andere gebruikers doen het nu nog met iOS 6.1, dat eveneens recent is. Juist in die versie, en in zijn voorganger iOS 6, zit de bug. Die is overigens niet nieuw, ook in vorige versies van het besturingssysteem zat eenzelfde soort bug.