Die eerste patch voor OS X 10.6 is eerst verspreid onder ontwikkelaars. De nieuwe build van Snow Leopard, net een week verkrijgbaar, heeft een omvang van 71,5 MB en is een flinke verhoging van de build-versie (van 10A403 naar 10B503), meldt Mac-nieuwssite World of Apple.

Nieuwste Flash-versie

De belangrijkste verbetering, en ook de reden voor de haast, is het bijspijkeren van Adobe's Flash Player. De Snow Leopard-patch brengt Flash-versie 10.0.32.18, meldt MacRumors. Daarnaast verbetert het kleine fouten en lost het printerproblemen op.

De nieuwste OS X-versie bevat momenteel een verouderde Flash-versie van eind februari dit jaar. Die kwetsbare versie wordt ook geïnstalleerd wanneer Snow Leopard als upgrade wordt toegepast. Leopard-gebruikers met een actuelere Flash-installatie hebben dan dus ineens een downgrade voor die multimediasoftware.

Achterlopen

Ondertussen lopen zowel Snow Leopard als de nu vorige versie 10.5 (Leopard) nog een Java-patch achter. Java-maker Sun Microsystems heeft die nieuwste versie (1.6.0_16) begin vorige maand uitgebracht. Apple heeft die allernieuwste versie laten liggen in de uitgebreide reeks patches die het net heeft uitgebracht voor de vorige OS X-versie 10.5 (Leopard). Die versie loopt daarmee gelijk met Snow Leopard.

Het is nog niet bekend wanneer Apple zijn implementatie van Java voor OS X bijwerkt. Eerder heeft het bedrijf daar een forse zes maanden de tijd voor genomen, maar de nieuwste Java-updates van Apple kwamen na slechts een maand. Hoewel daarbij dus de nieuwste patch nog ontbreekt.