Een maand geleden ontstond er een relletje vanwege het updatebeleid van Apple. Mozilla en Microsoft beklaagden zich erover dat Apple zijn browser op slinkse wijze installeerde bij iTunes-gebruikers die updates voor hun software binnenhaalden. John Lilly, ceo van Mozilla, sprak zelfs van malwarepraktijken, omdat iTunes-gebruikers ook standaard Safari in hun mik gesplitst kregen. Apple zou op die manier het vertrouwen van gebruikers schenden.

Apple lijkt zich de kritiek enigszins te hebben aangetrokken. In versie 2.1 van zijn Software Update maakt het bedrijf een onderscheid tussen updates en nieuwe software. Op Windows-machines waarop Safari nog niet is geïnstalleerd, verschijnt de browser nu onder het kopje 'nieuwe software'. Wel staat de checkbox voor Safari nog altijd standaard aangevinkt.

Mozilla noemt de aanpassing 'een goede eerste stap', maar is nog niet tevreden. Asa Dotzler, director community development bij Mozilla, roept Apple in een blogposting op om de checkbox standaard niet aan te vinken. "Als ze dat doen, zal ik de Apple Software Update service met plezier weer op mijn Windows-machine zetten."

Bron: Techworld