Onder meer een bug in het vergrendelingsscherm wordt naar verluidt door de update opgelost. Gisteren werd bekend dat het vergrendelingsscherm vrij simpel kan worden omzeild. Volgens Forbes heeft een inwoner van de Canarische Eilanden een manier gevonden om het scherm te ontgrendelen.

Omzeilen vergrendelscherm is nog vraagteken

Dat zou kunnen door een aantal handelingen: een swipe langs het vergrendelingsscherm, het openen van de wekker, het indrukken van de sleep-knop, cancel indrukken en de home-knop dubbel aanklikken. Via het dan toegankelijke scherm kan naar de camera worden gegaan en dus naar de accounts voor het delen van foto’s. Mashable meldt daarentegen dat het diverse malen heeft geprobeerd die handelingen na te bootsen, maar niet in staat was het vergrendelscherm te omzeilen.

De update van iOS zou verder een bug repareren die zit in het Touch ID vingerafdruksysteem dat de toegang tot de iPhone moet bewaken. Die bug heeft te maken met aankopen via iTunes. Daarbij wordt ondanks het gebruik van een vingerafdruk niettemin om een wachtwoord gevraagd, schrijft de Wall Street Journal.