De enige security-aanpassing aan Snow Leopard is een update van de Flash Player van Adobe; die wordt hiermee bijgewerkt naar versie 10.0.32.18. De reparaties van Apple komen een dag na de beveiligingsupdates voor de iPhone en iPod Touch. Ook QuickTime kreeg een update.

Apple brengt de update voor Snow Leopard binnen twee weken na het vrijgeven van die nieuwe OS X-versie. De eerste beveiligingsupdate voor voorganger Leopard liet in 2007 iets langer op zich wachten. Apple deed er toen drie weken over om de eerste reparaties aan het besturingssysteem uit te voeren.

Mac overnemen via Flash

De maker van het nieuwe besturingssysteem lag eerder deze maand onder vuur omdat Snow Leopard werd geleverd met een oude, kwetsbare versie van Flash Player. Bovendien is Apple schuldig aan het 'stilletjes downgraden' van Flash bij een upgrade naar Snow Leopard. Voorheen beter beveiligde Macs werden daardoor onveilig.

Via de oude Flash Player was het namelijk mogelijk om code uit te voeren. Kwaadwillenden krijgen daarmee de kans om op afstand de controle over de computer te verkrijgen.

Tiger en Leopard

Apple repareerde ook 33 bugs in Leopard en 16 in Tiger. Maar liefst 23 van de 33 gaten in Leopard kregen van Apple de omschrijving 'arbitrary code execution' mee. Een forse 14 van de 16 fouten in Tiger kregen hetzelfde kritieke label toegekend.