De discussie, die zou plaatsvinden tijdens de Black Hat beveiligingsconferentie in Las Vegas volgende week, trok veel aandacht. Het zou voor het eerst zijn dat Apple over details van haar beveiligingsbeleid zou praten.

Black Hat Director Jeff Moss vertelde vrijdag echter in een interview dat de discussie van de baan was: "De marketingafdeling van Apple kreeg lucht van de zaak en niemand bij Apple heeft toestemming om in het openbaar ergens over te praten zonder toestemming van marketing."

Zeldzame discussie

De discussie met Apple werd gezien als één van de hoogtepunten van de show, omdat het aanwezigen een blik zou gunnen op het security response team van Apple. Uniek, want Apple geeft zelden tot nooit informatie vrij over het beveiligingsbeleid. Bovendien ligt Apple regelmatig onder vuur om zijn lage patchtempo. Moss wil niet zeggen welke medewerkers van Apple zouden hebben gesproken. Daarmee zou hun baan in gevaar zou kunnen komen.

Nog een bijdrage geannuleerd

Het is overigens niet de eerste bijdrage van Apple aan Black Hat die geannuleerd wordt. Consultant Charles Edge had een voorstel gedaan voor een discussie over de FileVault encryptiesoftware van Apple, maar ook deze presentatie zal niet plaatsvinden.

De organisatie had die deze presentatie echter nog moeten goedkeuren en hij is voor die tijd al ingetrokken. Volgens speculaties heeft Edge na contact met Apple een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Daarom zou hij niet meer over de problemen met FileVault mogen spreken.