Nog steeds opt-out

De iOS 4.3.3 update lost de problemen op met het tracken van locaties van iPhones en iPads. Een paar weken geleden wezen onderzoekers erop dat de iOS-apparaten met simkaart zonder medeweten van de gebruikers de locatie gekoppeld aan tijd en datum opslaat. Die data werd ook nog eens gesynchroniseerd met computers via iTunes. Omdat die file onversleuteld werd opgeslagen, was het vrij eenvoudig om iemands gangen te reconstrueren.

Apple zei vervolgens dat het ging om een combinatie van bugs en beloofde het gat te dichten. Dat is nu gebeurd. De grootte van de locatiecache wordt verkleind en de cache wordt niet meer gesynchroniseerd met iTunes. Maar om de cache volledig te verwijderen moet de gebruiker wel de locatiediensten uitschakelen.

Snelle reactie

Apple wordt door kenners geprezen om de snelle reactie. MacWorld wijst erop dat de update "een paar weken" op zich zou laten wachten. In plaats daarvan was de reparatie zeven dagen na de aankondiging te downloaden. Ook Apple Insider en iPhoneFreak zijn blij met de snelle reactie.