Volgens Apple gaat het om minder dan 1 procent van de nieuwe modellen die geïnfecteerd zouden kunnen zijn. Tot op heden heeft de fabrikant 25 meldingen ontvangen. Voor zover bekend heeft het virus geen effect op de pc zelf.

Het zou gaan om enkele Ipods met videomogelijkheid die na half september van de productieband zijn gerold. Deze zouden het Ravmine.exe-virus kunnen bevatten, aldus Apple in een verklaring.

"De Ipod nano, shuffle en Mac OS X zijn niet getroffen. Alle video-Ipods zijn nu virusvrij", zegt Greg Joswiak, vice-president van Apple.

Omdat de meeste Ipods worden verkocht aan Windows-gebruikers, heeft Apple enkele Windows-terminals in zijn productielijn. Een van deze pc's deelde het virus uit.

"Het lijkt erop dat het virus zich naar een pc kopieert als een Ipod met het virus vanuit Windows Explorer wordt benaderd. Technisch gezien is het een worm, het verspreidt zich niet via een netwerk", aldus Joswiak.

Hoewel het virus geen schade aanricht op een geïnfecteerde pc, is deze wel in staat de beveiligingsinstellingen van een pc te veranderen. Apple adviseert dan ook het virus van een besmette pc te verwijderen. Bron: Techworld