De ict-organisatie van het Amerikaanse leger wil naast Blackberry-smartphones ook andere toestellen toestaan. Naar aanleiding van vraag onder de militaire gebruikers wil het Defense Information Systems Agency (DISA) ook iPhones en Android-smartphones ondersteunen. Die apparaten moeten dan wel voldoen aan bepaalde security-vereisten voor de eigen programmatuur van het Amerikaanse leger.

Workarounds

De oorspronkelijk voor Blackberry ontwikkelde Go Mobile-software van het Amerikaanse leger heeft daarvoor toegang nodig tot de security-api's in het iPhone-besturingssysteem en in Android. Apple en Google blijken dat te weigeren, meldt Webwerelds zustersite Networkworld. DISA krijgt nul op het rekest en heeft zelf workarounds moeten verzinnen.

Zo is er een externe Bluetooth-module gemaakt voor de iPhone zodat die smartphone beveiligde lokale verbindingen tussen toestellen kan leggen. Het is niet duidelijk wat er volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie schort aan api-toegang voor Android, wat immers open source is. Mogelijk dat het leger eigen toevoegingen eist, of hogere eisen stelt, luidt de speculatie door lezers van ict-blog Slashdot.