Want ruim twee weken na de hack is de vaak voor grof geld aangeschafte spyware nog altijd waardeloos. Nadat duidelijk werd dat de Italiaanse hackhuurlingen zelf doelwit waren van de bijzonder gênante hack, vroeg Hacking Team alle (illustere) klanten om per direct al hun operaties te stoppen.

Gevoelige klantdata

Sindsdien is het omstreden bedrijf dat zerodays, exploits en surveillancesoftware aan overheden levert, druk bezig om al deze gevoelige klantdata te beschermen. Het gevolg is dat de overige dienstverlening volledig plat ligt.

"Ik kan niet voorspellen wanneer Hacking Team volledig herstel heeft bij klanten", schrijft Hacking Team-woordvoerder Eric Rabe wat cryptisch aan Motherboard. "De eerste prioriteit is het beschermen van de onderzoeksdata van klanten." Wat Rabe precies met volledig herstel bedoelt, wil hij niet kwijt.

Comeback

Het lijkt er dan ook op dat alle politieagenten, spionnen en overheidshackers zich moeten beroepen op andere middelen. Maar niet getreurd, Hacking Team heeft zijn glorieuze comeback reeds aangekondigd.

Meer lezen? Check ons dossier over de hack.