Barbie heeft er al heel wat carrières opzitten. Momenteel overweegt ze een loopbaan in de IT en laat zien dat ze ook met computers kan werken in het boekje "Barbie: I can be a computer engineer". De publicatie die meisjes moet inspireren om iets in de IT te gaan doen, portretteert een meisje dat een spelletje ontwerpt, niets van programmeren begrijpt en een virusbesmetting laat oplossen door twee jongens.

Schoolcomputer redt Barbie

Schrijfster Pamela Ribon publiceerde een kritische blogpost met de titel " Barbie fucks it up again" om te illustreren hoe op z'n zachtst gezegd vreemd dit idee is ingestoken. Een citaat uit het boekje: "Ik maak alleen de ontwerpideeën", lacht Barbie. "Ik heb de hulp van Steven en Brian nodig om er een echte game van te maken!"

Dat zou al genoeg zijn voor een opgetrokken wenkbrauw, maar vervolgens infecteert Barbie de laptop van haar zus met een besmette usb-stick en roept ze de hulp in van twee 'echte' geeks om het probleem op te lossen. Gelukkig heeft de schoolbibliotheek goede antivirussoftware en zo komt alles toch nog goed.

Barbie versus Stuxnet

De humoristische tweep Infosec Taylor Swift heeft het inmiddels op zich genomen om het boek te herschrijven. In haar scenario raapt Barbie een usb-stick op van een parkeerplaats in Natanz en moet ze vervolgens Stuxnetcryptolocker reverse engineeren om haar woonplaats van een terroristische cyberaanslag te redden. We kunnen niet wachten.