Bij elkaar zal het bod op Sourcefire neerkomen op 186 miljoen dollar, zo laat Barracuda weten. Met 7,50 dollar per aandeel zit het bedrijf 13 procent hoger dan waarvoor Sourcefire nu op de beurs, maar dat is nog altijd slechts de helft van wat het bedrijf een jaar geleden waard was.

Het bod is naar alle waarschijnlijkheid vijandig, en om de technologie lijkt het de securityverkoper niet te doen. Barracuda maakt in zijn appliances al gebruik van het open source antiviruspakket ClamAV. Dat pakket kwam afgelopen augustus in handen van Sourcefire, die nu bezig is om het antivirusproduct te commercialiseren.

Maar een concurrent van Barracuda, Trend Micro, heeft in Amerika een rechtzaak aangespannen tegen het open sourcepakket omdat deze patenten zou schenden. In een brief aan de directeuren van Sourcefire laat de topman van Barracuda, Dean Drako, dat dit een van de redenen is om het bod te plaatsen. Het bedrijf zegt de toekomst van ClamAV veilig te willen stellen. "Wij denken dat de passiviteit van het bedrijf (Sourcefire) in het gevaar van de rechtzaak van Trend Micro ook een slechte invloed zal hebben op de koers", schrijft hij verder in de brief die dinsdag naar Sourcefire ging, en gisteren openbaar is gemaakt.

Het bestuur van Sourcefire heeft nog niet gereageerd op het bod. Bron: Techworld