E-mail en webbeveiliger Barracuda heeft de intentie uitgesproken het Oostenrijkse Phion over te nemen. Phion is al jaren actief op de markt voor beveiligingsappliance en daarmee vooral succesvol gebleken in de Duitstalige gebieden en Oosteuropa. Hoewel het bedrijf de laatste jaren met ook een eigen verkoopkantoor in Nederland, nadrukkelijker nieuwe afzetmarkten probeerde aan te boren, was van een doorbraak daarbij nog geen sprake. De overname door het Amerikaanse Barracuda moet nu de kansen op verdere expansie vergroten.

Phion is vooral succesvol met de Netfence producten. Een Linux-gebaseerde firewall die zowel als losse software als in de vorm van appliances te verkrijgen is. De grote kracht van de Netfence producten is het gemak waarmee dankzij centraal beheer vele tientallen tot honderden appliances centraal kunnen worden beheerd.

Voor Barracuda betekenen de producten van Phion een aanzienlijke verbreding van het hele productaanbod. Daarom heeft het los van de eventuele overname het recht verworven om voor minimaal drie jaar exclusief de Phion-producten onder de eigen Barracuda-merknaam te verkopen in de VS, Canada, China, Japan, Mexico en Brazili├ź.

Barracuda heeft al overeenstemming met de huidige directie en eigenaren van Phion over de verkoop van hun aandelenpakket. Om tot minimaal 75% van de aandelen te komen doet Barracuda een openbaar bod op de overige uitstaande aandelen.

Bron: Techworld