Een dergelijke aanval is nog niet eerder waargenomen, aldus de leverancier. De botnet-aanval is een complexe, gedistribueerde aanval in meerdere fasen. Aladdin eSafe Content Security Response Team (CSRT), het team dat het onderzoek uitvoert, heeft nunieuwe details van de aanval bekend. Zo hebben Aladdin-onderzoekers voorbeelden ontdekt van slachtoffers die vertrouwelijke gegevens hebben ingevuld op phishing-sites, die werden beheerd door de aanvallers. Hierdoor kregen de aanvallers in korte tijd toegang tot een nog groter aantal accounts. Daarnaast vonden de onderzoekers voorbeelden waarbij het botnet op actieve wijze eBay accountgegevens verzamelde.

De beveiligingsexperts van Aladdin ontdekten ook dat een groot aantal aanvallen specifiek was gericht op accounthouders in Groot-Brittannië. De Trojan maakt bij de benadering van de accounts duidelijk onderscheid tussen accounthouders binnen en buiten Groot-Brittannië.

De aanval werd als eerste ontdekt door het Aladdin eSafe CSRT en bestaat uit een complexe Trojan die bezoekers van gehackte websites over de hele wereld besmet. Vervolgens worden de besmette computers gebruikt voor een ingewikkelde, gedistribueerde aanval op eBay accounts, met als doel vertrouwelijke, financiële informatie te stelen en instellingen te veranderen waardoor goederen in verkeerde handen vallen Bron: Techworld