De beveiligde site, waar ondernemers hun aangifte omzetbelasting kunnen doen en de software voor inkomstenbelasting kunnen downloaden, ligt al enkele uren plat. De site is in het geheel niet te bereikbaar en de browser geeft slechts de melding "De webpagina kan niet worden weergegeven" of "Verbinding met server mislukt".

Naderende deadline

De storing treed op een ongunstig moment op, enkele dagen voor de deadline om de belastingaangifte over 2007 in te dienen. Of stormloop van ondernemers debet is aan het platleggen van de bedrijvenmodule is vooralsnog onduidelijk.

Volgens een woordvoerster van de Belastingdienst kan het daar best weleens aan liggen. Ze bevestigt het probleem met de ondernemerssite, maar kan nog niet zeggen wat precies de oorzaak is. "Waarschijnlijk overbelasting door de vele bezoekers", zo vermoedt de zegsvrouw. De Dienst 'werkt hard om het probleem te verhelpen'.

De Belastingdienst is de laatste tijd veelvuldig negatief in het nieuws vanwege aanbestedingsperikelen, softwarefouten, storingen en andere fiscale flaters.