VirusBuster, één van de laatste leden van 29A, heeft een bericht geplaatst met de boodschap: "29A has left the building!". De groep verkeerde volgens Symantec al enige tijd in comateuze toestand. Begin vorig jaar hielden leden als GriYo, Vecna en Z0MBiE het voor gezien. Andere 29A-leden waren al eerder gestopt.

In tegenstelling tot de meeste malware-makers van vandaag de dag waren de leden van 29A voor zover bekend niet uit op financieel gewin. Zij maakten geen simpele virussen, maar waren vooral geïnteresseerd in technische uitdagingen. De leden van 29A publiceerden wel informatie over het maken van virussen, maar lieten de malware niet 'in het wild' los.

Het bekendste lid van 29A was zonder twijfel Benny. De Tsjech was verantwoordelijk voor enkele innovatieve virussen en schuwde contact met de pers niet – al waakte hij er wel voor om zijn echte naam bekend te maken.

In 2001 maakte Benny het Winux-virus, het eerste computervirus dat zowel Windows- als Linux-computers kon infecteren. Een jaar later claimde Benny het eerste virus te hebben geschreven voor het .Net-platform van Microsoft. Zijn laatste virus dateert van datzelfde jaar. In 2004 trad Benny in dienst bij Zoner, een Tsjechisch softwarebedrijf.

Bron: Techworld