Nadat Newsweek niet alleen de identiteit maar ook het adres van Dorian Satoshi Nakamoto onthulde, als de mysterieuze uitvinder van het Bitcoin-systeem, is de man urenlang belaagd. Niet door Bitcoin-fans, niet door kwaadaardige cybercriminelen, maar door een horde journalisten.

Ik wil gratis lunch

Uiteindelijk kwam Nakamoto uit zijn huis en ging met één journalist mee, in ruil voor lunch. "Ik ben niet betrokken in Bitcoin", aldus Nanamoto tegen de verzamelde pers. "Wacht even, ik wil wel gratis lunch, ik ga met deze persoon mee."

Dat was een journalist van Associated Press (AP), die hem meenam, resulterend in een paparazzi-achtervolging door Los Angeles. Nakamoto benadrukt tegenover AP dat hij niets met Bitcoin te maken heeft of te maken had. Newsweek heeft veel details uit zijn leven en carriere kunnen achterhalen, maar zijn vermeende betrokkenheid bij Bitcoin is gebaseerd op één verkeerd begrepen quote, aldus Nakamoto.

Signaal van de echte 'Satoshi'?

Zijn lezing lijkt te worden onderstreept door diegene die wel achter Natoshi Nakamoto, de pseudonieme uitvinder zou zitten. Op een forum waar deze persoon (of groep) voor het eerst melding maakte van Bitcoin-protocol, bleef het account daarna vijf jaar lang stil. Tot nu: "Ik ben niet Dorian Nakamoto", schrijft 'Satoshi Nakamoto'.