Jack overleed donderdag op 35-jarige leeftijd in San Francisco. Hij werd gevonden door 'een dierbare'. Zijn dood zou volgens de politie niet zijn veroorzaakt door een misdrijf. Maar over de omstandigheden is verder niets bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Het kan nog weken duren voordat zijn doodsoorzaak officieel wordt vastgesteld.

Black Hat-congres

Jack zou volgende week tijdens het Black Hat-congres in Las Vegas een presentatie geven over lekken in embedded systemen, waaronder die in hartimplantaten. In de aankondiging stond dat met de hack een mens op een afstand van 9 meter gedood zou kunnen worden. Jack hield zich al jaren bezig met het ontdekken van beveiligingslekken in medische apparatuur.

Afgelopen jaar demonstreerde de onderzoeker ook een hack op een geldautomaat, waarbij er geld was op te nemen zonder een bankpasje te gebruiken. Jack werkte bij beveiligingsfirma IOActive, dat in een tweet de laatste eer aan hem bewees. "We zijn een lid van onze familie kwijtgeraakt", schrijft de organisatie van de Black Hat-conferentie. "Barnaby kon complexe technologie en uitgebreid onderzoek tastbaar en toegankelijk maken voor iedereen."