Bestanden blijken niet veilig op de Windows Home Server. Een groot aantal meldingen van gebruikers dat hun bestanden onbruikbaar zijn geworden, heeft Microsoft tot een onderzoek gedwongen. De softwareproducent probeert momenteel de gemelde problemen in eigen huis te reproduceren.

Waardoor de bestanden onbruikbaar worden, is nog niet bekend. Microsoft heeft dan ook nog geen fix uitgebracht maar adviseert gebruikers met een Windows Home Server voorlopig af te zien van gebruik van enkele van haar bekendste producten zoals de Photo Gallery uit Windows Vista en Microsoft Live, Microsoft Office OneNote en Microsoft Outlook 2007.

'Het bewaren en bewerken van bestanden op de Home Server met een van deze programma's, kan ertoe leiden dat de betreffende bestanden beschadigd raken', aldus Microsoft. Het voegt er nog het advies aan toe 'van alle belangrijke bestanden voordat deze op Windows Home Server worden bewaard, een back-up te maken'.

Home Server

Windows Home Server is een aangepaste versie van Windows Server 2003, voor gebruik in het huis. De computer moet mensen beter toegang tot hun gegevens bieden en die gegevens ook beter beveiligen. Windows Home Server is eind november geïntroduceerd en wordt in Nederland verkocht in combinatie met bijbehorende hardware door ondermeer HP, Fujitsu-Siemens en Medion. Microsoft heeft 2,5 jaar aan het product gebouwd.