Het Noord-Holllandse dorpje met 4,300 inwoners komt in zijn geheel niet voor in de nieuwste druk van de Telefoongids. Bij de gemeente Alkmaar ontbreken alle inwoners waarbij de achternaam met de letter A begint.

Volgens marketingdirecteur Marcel van der Molen van de Telefoongids heeft de drukker per ongeluk twee digitale bestanden door elkaar gehaald. Akersloot valt onder de gids voor de regio Alkmaar, maar de drukker heeft het dorpje vervangen door Anna Paulowna, dat onder de regio Den Helder valt.

Oplage 125.000

De volledige oplage van 125.000 gidsen moet herzien worden. De 12.000 gidsen die al verspreid waren worden teruggehaald. De kosten voor de fout komen voor rekening van de drukker.

Van der Molen ziet ook wel weer een gouden randje om de fout. De uitgever kreeg al snel reacties van inwoners van het dorpje. Giel Beelen besteedde op donderdag morgen aandacht aan de fout. Hij belde inwoners van Akersloot op met de vraag of zij nog wel bestonden. De aandacht is welkom omdat soms de indruk bestaat dat de Telefoongids een verouderd product is, onderkent de marketingmanager. "Het is positief dat men erg betrokken is bij het product De Telefoongids."