Security-blogger Brian Krebs brengt op zijn weblog bij de Washington Post verscheidene diensten onder de aandacht die de money-rich, time-poor cybercrimineel helpen met het verspreiden van zijn malware over een flink aantal besmette pc's. Sites als Loads.cc en Loadsforyou.biz dragen tegen betaling zorg voor het plaatsen van malware op reeds geïnfecteerde pc's.

Loads.cc heeft naar eigen zeggen de beschikking over een netwerk van ruim een kwart miljoen geïnfecteerde computers. Meer dan een URL waar de malware kan worden gevonden, heeft Loads.cc niet nodig. De dienst hanteert een tarief van honderd dollar voor het installeren van malware op duizend pc's uit zijn netwerk. Dat is overigens de helft van wat Loads.cc vorig jaar rekende: destijds vroeg de site nog 20 cent per infectie.

Desondanks kan het ook voor de cybercrimineel de moeite lonen om op koopjesjacht te gaan. Bij Loadsforyou.biz ben je namelijk maar 120 dollar kwijt voor het infecteren van tienduizend pc's met je malware (net iets meer dan een dollarcent per computer). Bovendien is het bij deze dienst mogelijk om via PayPal te betalen. Loads.cc accepteert alleen – het vooral in Rusland en Oost-Europa erg populaire – Webmoney. Bron: Techworld