Microsoft heeft bevestigd de meldingen te onderzoeken. Gebruikers trokken direct na de verschijning van de update aan de bel. Bij verschillende Microsoft nieuwsgroepen dook het bericht op dat de browser weigerde contact te maken met het internet. De browser zou niet openen en als dat wel lukte konden verschillende sites niet bereikt worden.

"Als ik het programma probeer op de starten krijg ik in meer dan de helft van de gevallen een foutmelding en moet de browser afgesloten worden", meldt Bill Drake bij de Windows Update nieuwsgroep. Anderen hadden te maken met dezelfde klachten. Zowel IE6 en IE7 hebben - na installatie van de update - bij Windows XP en Windows Vista problemen met het laden van homepages en andere pagina's.

Homepage

Harold Decker, operations manager van Gold Peak Industries, kreeg 's ochtends direct klachten van werknemers. "Ik heb iedereen gewaarschuwd de update niet te installeren. Vier van de veertien pc's die de update al gebruikt hadden, kampten met opstartproblemen", zei Decker die 35 Windows XP SP2 pc's onder zijn hoede heeft. "Alle machines draaien op Windows XP SP2 en IE6. Maar sommige bleven crashen. Het probleem leek beperkt te blijven tot het venster dat open stond. Met het veranderen van de homepage naar een blanke pagina bleef de browser minder vaak hangen."

Klantenservice

Microsoft zegt bovenop het probleem te zitten. "Onze klantenservice onderzoekt de klachten van gebruikers omtrent het Microsoft Security Bulletin MS07-069", zei Mark Miller, belast met beveiligingsvraagstukken bij Microsoft. "Als het nodig is zal Microsoft de Knowledge Base updaten met een uitgebreide handleiding om dit probleem te verhelpen."

Het deïnstalleren van de update was de enige suggestie die gebruikers gaven op verschillende fora. Dat heeft Decker ook gedaan. "Sindsdien loopt alles weer als een zonnetje", aldus Decker.