Je verwacht het natuurlijk niet, maar een IP-verbonden babyfoon met camera blijkt ook toegankelijk voor anderen, zo ondervond het stelletje. Ze gebruikten de verbonden software om te achterhalen wie er toegang had tot het systeem en achterhaalden een IP-adres in Amsterdam.

'Ze' weten wanneer je online bent

Het echtpaar besloot voor de veiligheid de camera naar de kast te draaien. Via de software. Even later stond de camera op de muur gericht. Een regionale afdeling van NBC toont zich verbaasd dat dit allemaal zomaar kan en vroegen om een demonstratie.

"In de korte tijd dat de camera geactiveerd was, verschenen afbeeldingen van de wieg al een uur later op internet. De familie is ervan overtuigd dat de website weet wanneer de camera's online gaan."

Open op het web

Een site als insecam.org brengt onder de aandacht dat mensen toch iets voorzichtiger moeten zijn met hun IP-camera's door de eenvoudig toegankelijke beelden van deze camera's te tonen. Ook al zagen we dat babyfoons werden 'gehackt', zodat lolbroeken slapende baby's wakker konden krijsen.

Nou ja, gehackt, gehackt. Het gaat vaak om apparaten die rücksichtslos en zonder wachtwoordbeveiliging aan internet worden gehangen.

Lees ook: 12 tips voor als je een IP-camera wilt kopen KTTC Rochester, Austin, Mason City News, Weather and Sports