Van Doorn heeft het plan ontwikkeld om automobilisten in de Haarlemse binnenstad digitaal te laten parkeren. Via internet kunnen mensen aangeven waar hun auto staat. Vervolgens wordt een unieke code gekoppeld aan het opgegeven kenteken. De plannen zijn in Haarlem op veel verzet gestuit, onder meer vanwege inbreuk op de privacy.

Het digitale parkeren zorgde eind vorig jaar voor veel tumult. Burgers gingen de straat op om handtekeningen tegen het plan te verzamelen. Met name ouderen wezen erop dat in hun leeftijdsklasse niet iedereen over internet beschikt. Vanwege de protesten trok Van Doorn het voorstel in december weer terug.

Voorgelegd aan het CBP

In de plaatselijke krant Haarlems Dagblad zegt hij op verontwaardigde toon dat het plan is voorgelegd aan het College Bescherming Persoonsgegevens. Volgens de wethouder voldoet het systeem aan alle privacyeisen en als het advies van het CBP anders luidt, gaat het voorstel definitief van tafel, zegt Van Doorn in het dagblad. Indien het CBP geen kritiek heeft, wordt het voorstel in mei behandeld in de Haarlemse gemeenteraad.

De Big Brother Awards worden elk jaar uitgereikt door Bits of Freedom. Eerder deze week werden de nominaties bekend. Het plan van Van Doorn krijgt in zijn categorie concurrentie van alle Facebook-gebruikers en minister Ivo Opstelten. De prijzen worden op 9 maart uitgereikt.