In afwachting daarvan is de geplande verkoop van het domein met twee weken uitgesteld. Eigenaar Karpales denkt namelijk nog steeds dat een overname van de ooit grootste bitcoinhandelsplaats ter wereld een beter idee is en steekt een stokje voor de verkoop van Bitcoins.com.

Dit terwijl het domein al op de rol stond van de Amerikaanse veiler Heritage Auctions. Verwachte opbrengst: 750.000 dollar, oftewel ruim 557.00 euro.

Ultieme reddingspoging

Geld dat de pijn moet verzachten bij de getroffen investeerders. Zij verloren massaal hun geld na het klappen van Mt. Gox in februari van dit jaar. Maar Karpeles houdt hoop op een ultieme reddingspoging van de ingestorte Bitcoin-wisseldienst. Pogingen daartoe zijn tot dusver vruchteloos.

"Ik hoop oprecht dat een sponsor het overneemt - dat zou het beste voor alle schuldeisers zijn", schrijft Karpales in een e-mail aan de nieuwsdienst van Webwerelds uitgever IDG. "Ikzelf en Tibanne [het Japanse moederbedrijf achter Mt. Gox - red.] zullen ons best doen om dit mogelijk te maken en algeheel te werken aan het herstellen van meer tegoeden en Bitcoins."

Lees alles over het instorten van Mt. Gox op onze dossier-pagina.