Mt. Gox heeft de overstap gemaakt naar Akamai, sinds internetheugenis de grootste CDN ter wereld. In de afgelopen maanden lag de Japanse Bitcoinbeurs er diverse malen uit, al dan niet door eigen handelen. Belangrijk waren de storingen vanwege de enorme toename dit voorjaar in handel in Bitcoins, de beurscrash van april met een enorme koersdaling, maar ook de diverse DDoS-aanvallen in het afgelopen half jaar.

Volgens Mt. Gox zal de samenwerking met Akamai tevens “een enorme toename van onze beveiliging” betekenen, de beurs sneller maken en betrouwbaarder in het gebruik door klanten. “We zijn van een gehoste dienst overgegaan naar een volledig zelfgehoste dienst, en hebben daardoor meer flexibiliteit in wat we doen met een volledige controle over onze eigen datacenter.”

Eigen handelssysteem in de maak

De beurs zegt verder te werken aan een eigen handelssysteem, codenaam Midas. Op dit moment wordt de engine getest op 500.000 transacties per seconde, maar als het werkelijk in gebruik wordt genomen kan het zelfs veel meer aan dan dat, zegt Mt. Gox. Verder wordt gewerkt aan ondersteuning voor de handel in de virtuele munt Litecoin.

Ook zoeken de Japanners nieuwe banken als partners om de betaalprocessen wat soepeler te laten verlopen. Soms duurt het tot 10 dagen voordat een gebruiker een storting vanaf de bank naar zijn account kan doen omdat die bank dat geld tussentijds vasthoudt. Soms zouden banken zelfs overschrijvingen naar Mt. Gox weigeren.