BlackBerry heeft in een aantal blogs uit de doeken gedaan hoe het bedrijf Android veilig wil maken en vooral wil houden. Als eerste werd één van de grootste kritiekpunten getackeld. De PRIV wordt standaard geleverd met Android 5.1.1 terwijl versie 6.0 al uit was.

De vraag rees of, en wanneer de update naar versie 6 zou verschijnen. BlackBerry meldt in hun blogpost van deze week dat er al wordt gewerkt aan een update naar Marshmallow waar nog een extra veiligheidssausje overheen wordt gegoten.

Updates

Een andere veelgehoorde klacht gaat over incrementele updates. Veel smartphonefabrikanten vertikken het om regelmatig veiligheidsupdates uit te brengen voor Android toestellen al gaat dat tegenwoordig wel steeds beter. David Kleidermacher geeft in z'n eerste blogpost over BlackBerry PRIV aan zowel te werken met maandelijkse updates als hotfixes. Ook Enterprise-managed updates zullen daarbij horen.

Aanpassingen

Ook meldt Kleidermacher in z'n nieuwste post dat de Canadese fabrikant enkele rigoureuze aanpassingen maakt aan Android zelf waaronder: het "ondertekenen" van de hardware met speciale sleutels om de integriteit van het apparaat te waarborgen, verbeteringen aan het SELinux Mandatory access control policy systeem en encryptie volgens de BlackBerry Certicom certified-FIPS 140-2 security compliant cryptographic bibliotheek.

Zakelijke markt

Ten slotte wordt er nog een keer extra benadrukt dat er veel aandacht wordt besteed aan de zakelijke markt. Ook IT-professionals kunnen met een gerust hart werken met de PRIV en Kleidermacher hint nog ook nog even dat de PRIV ook kan rekenen op Android-versies na Marshmallow. Een geruststellende gedachte.