De weblog van de Nederlandse astronaut André Kuipers heeft de afgelopen weken schadelijke software verspreid. Bezoekers die met Chrome, Safari of Firefox de blog bezoeken, krijgen een waarschuwing van Google dat de site schadelijk kan zijn voor hun computer. De weblog lijkt momenteel nog steeds geinfecteerd, zo meldt Security.nl.

Malware automatisch verstuurd

Een check toont aan dat 4 van de 32 pagina's die Google de afgelopen 90 dagen heeft getest, malware hebben verstuurd. Waarschijnlijk gaat het om downloads die via een beveiligingslek in de browser automatisch naar een computer verstuurd worden. Volgens de zoekmachine gaat het op 3 Trojans, 2 scripting expoits en een reguliere exploit.

De weblog staat geregistreerd op naam van de Europese ruimtevaartevaartogranisatie ESA, dat gevestigd is in Parijs. Op het blog zijn de ontwikkelingen rond de ruimtevaartexpeditie van André Kuipers te volgen. Kuipers doet sinds 21 december wetenschappelijke experimenten in het Internationale Ruimtestation ISS. Daarvan doet de Nederlandse astronaut ook verslag via Twitter. Daar staat op dit moment nog geen melding van het beveiligingslek.