De manager van Aiplex Software, Girish Kumar, vertelt aan Daily News Analysis dat zijn bedrijf wordt inghuurd als 'huurmoordenaar' van softwarepiraten. De Indiase filmindustrie schakelt hem in om websites onder vuur te nemen met cyberaanvallen, als die geen gehoor geven aan de oproep om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen.

Volgens Kumar geeft 95 procent van de sites die hij aanschrijft gehoor aan de sommatie files of links naar de files te verwijderen, maar dat juist torrentsites die verzoeken negeren. De sites krijgen twee keer een waarschuwing voordat er over wordt gegaan op een paardenmiddel: de DDoS-aanval. Iets dat op zijn site niet beschreven wordt als service.

Hacken en wissen

Met een DDoS-aanval wordt de server van de site onbereikbaar gemaakt door er te veel verkeer tegelijkertijd naartoe te leiden. Op die manier wordt de site uit de lucht gehaald. Dergelijke aanvallen zijn in veel landen illegaal. Piraten die een DDoS-aanval te verduren krijgen worden van tevoren niet gewaarschuwd.

Soms gaat het bedrijf van Kumar nog verder om illegale content van servers te verwijderen. "Van tijd tot tijd moeten we nog verder gaan en vallen we de site aan om de data te vernietigen, zodat de film niet verder verspreid kan worden", aldus Kumar tegen Daily News Analysis. Volgens Kumar zijn commerciële sites als YouTube en Daily Motion de enige websites die direct reageren op een zogenaamd 'notice and take down'-verzoek.

Hollywood

Op dit moment komen de meeste opdrachten van Aiplex uit Bollywood, maar Kumar breidt zijn werkgebied graag uit. Naar eigen zeggen werkt hij ook voor Hollywood-studio's, zoals Star Studios en 20th Century Fox. Hij hoopt dat ook andere landen gebruik willen maken van zijn diensten.