Het nieuwe product Borderware Security Network (BSN) is volgens de fabrikant de eerste dienst die het gedrag van ip-adressen analyseert in combinatie met communicatieprotocollen als smtp, http, im, ftp en voip.

Volgens Borderware is het analyseren van het verzendgedrag van mail vandaag de dag niet meer voldoende. Door naar het gedrag van een ip-adres in breder verband te kijken, denkt de fabrikant eerder in staat te zijn 'foute' ip-adressen te herkennen.

Borderware verzamelt hiervoor realtime gegevens van ruim 8.000 klanten verspreid over 65 landen wereldwijd. Zodoende kan worden gekeken welke ip-adressen afwijkend gedrag vertonen of spontaan andersoortig dataverkeer te verwerken krijgen.

Op een speciale website stelt Borderware de diagnostische gegevens van nagenoeg alle ip-adressen ter beschikking. De portal toont de tien slechts scorende ip-adressen die nog niet elders op een zwarte lijst staan.

Tevens start de fabrikant met een aanvullende dienst, waarbij systeembeheerders het ip-adres van hun server(s) proactief kunnen laten controleren door BSN. Als Borderware een mogelijke dreiging constateert, ontvangt de abonnee een waarschuwing. Bron: Techworld