Begin januari werd bekend dat Alex Tew erin zou slagen een miljoen dollar te verdienen met zijn website Milliondollarhomepage.com. Deze prestatie, die breed in de media werd uitgemeten, trok kennelijk ook de aandacht van criminelen. Onbekenden dreigden de website namelijk plat te leggen met een denial-of-service-aanval als Tew geen vijfduizend dollar aan de criminelen zou betalen, zo schrijft de BBC.

Tew gaf geen gehoor aan de eisen, zodat de aanval op 11 januari, een dag na de deadline, van start ging. Volgens de Britse omroep is de site een week lang uit de lucht geweest. Na een reeks mailtjes is het geëiste geldbedrag verhoogd tot 50.000 dollar.

Tew heeft echter op geen enkel mailtje van de afperser geantwoord. Hij heeft wel de FBI en het Britse Hi-Tech Crime Unit ingeschakeld om uit te zoeken wie de afpersers zijn.

Inmiddels wordt elk bezoek aan de homepage van Tew gefilterd via het Amerikaanse bedrijf DDoSprotection.com. De site is nu ook weer terug online, al duurt het laden van de pagina nog wel erg lang.