De Britse overheid reageert hiermee op een petitie die is ondertekend door ruim zesduizend Britten. Die vinden dat de ambtenaren een veiligere browser dan IE6 moeten gebruiken. IE6 is bijna tien jaar oud en kent veel beveiligingsproblemen.

Maar in antwoord op de petitie stelt de Britse overheid dat dat soort securitylekken nu eenmaal bij complexe software horen. Volgens de overheid is er "geen bewijs" dat upgraden naar nieuwere browserversies gebruikers veiliger zullen maken. De veiligheid is wel gewaarborgd zolang er maar regelmatig patches worden doorgevoerd ter verdediging tegen nieuwe bedreigingen.

Hoge kosten

Bovendien is alles upgraden ook een te dure operatie, vindt de overheid. Het Britse overheidsapparaat heeft nogal wat IE6-specifieke of -afhankelijke interne applicaties. "Het zal weken duren om alles te testen en dan uit te rollen naar alle gebruikers. Het testen van alle webapplicaties kan maanden duren en kan de belastingbetaler mogelijk opzadelen met hoge kosten."

De initiatiefnemer van de petitie, Dan Frydman, reageert teleurgesteld op het standpunt van de overheid. "Ik zou willen dat ze zouden komen met een aanbeveling om te upgraden. Een aanbeveling is niet moeilijk, het is goedkoop en makkelijk en het is geen schulldbekentenis. Dat ze niet komen met een aanbeveling is kortzichtig."

WijStoppenOok.nl

In Nederland tekenden eerder dit jaar ook enkele duizenden webontwikkelaars een petitie op de site WijStoppenOok.nl tegen het gebruik van het verouderde Internet Explorer 6.

Ook Google ondersteunt met zijn webdiensten steeds minder vaak IE6. Zelfs Microsoft raadt het gebruik van zijn eigen oude browser af. Het adviseert de nieuwste versie: IE8.