De Metropolitan Police (Londen) arresteerde de twee mannen in afzonderlijke acties en namen computers mee voor forensisch onderzoek. Ze worden verdacht van het plegen van misdrijven die vallen onder de Computer Misuse Act 1990, een Britse cybercrime wet. Verder zouden de mannen connecties onderhouden met de hacker “Kayla", die betrokken zou zijn bij meerdere grote hacks.

Alle verantwoordelijke arresteren

Volgens Scotland Yard passen de arrestaties binnen een langdurig onderzoek in samenwerking met onder meer de FBI en South Yorkshire Police. Inspecteur Mark Raymond van de Metropolitan Police zegt dat het doel van deze samenwerking is om alle hackers te arresteren die verantwoordelijk zijn voor het hacken en DDoS'en van multinationals en overheidsinstellingen. Raymond vertelt tegen The Guardian: “We zijn hard aan het werk om alle verantwoordelijken voor deze misdrijven te arresteren, om dergelijke groeperingen te ontwrichten en jongeren te ontmoedigen deel te nemen aan zulke criminele activiteiten."

Scotland Yard arresteerde eerder al Ashley Rodes (26) en Christopher Jan Weatherhead (20). Beide mannen worden aangeklaagd voor het uitvoeren van 'ongeoorloofde computerhandelingen' en verschijnen op 7 september voor de rechter.