Op de stick staan meer dan 2000 pagina's vertrouwelijke en zeer gevoelige informatie die alleen bekeken mag worden door hogere officieren. Er worden bijvoorbeeld details besproken over de terreurdreiging in Groot-Brittannië, strategieën voor omgang met zuur- en bezinebomaanslagen, opleidingen voor omgang met explosieven en details over het gebruik van wapenstok en schild. Ook is er een uitgebreide lijst voorhanden met namen en functies van politie-officieren.

Daarnaast zijn er delen waarin het gebruik van vuurwapens gedetailleerd wordt toegelicht. Alsmede het gebruik van waterkanonnen en traangas. Ook zijn er details beschikbaar over methoden om voetbalgeweld, rellen, ordeverstoring en omgang met gewelddadige mensen bij het binnengaan van een kamer. De documenten zijn gemaakt door de Britse nationale politie met de titel 'Manual on Guidance Of Keeping The Peace', en dekken alle aspecten van anti-terroristische strategieën.

Onderzoek

De stick werd gevonden door een 34-jarige zakenman die zeer verbaasd was over de inhoud. Hij speelde de informatie door aan de Engelse krant The Daily Star, en noemde het op deze manier verliezen van gevoelige informatie schandalig. Volgens hem kan de informatie van onschatbare waarde zijn voor terroristen.

"Als dit in de verkeerde handen zou vallen, zouden ze de politie altijd een stap voor kunnen blijven." De politie onderzoekt hoe de usb-stick, met duidelijk politie-logo op de zijkant, op straat heeft kunnen belanden.

Het is zeker niet de eerste keer dat de Britten gevoelige informatie via usb-sticks kwijtraken. Zo verloor het Britse leger een usb-stick in een nachtclub en raakte er een stick zoek met de privégegevens van 12 miljoen Britse burgers.